Onze werkwijze

Green Selection Program

Keijmel en Partner Schoonhouden biedt bedrijven een compleet pakket aan milieuvriendelijke facilitaire voorzieningen. Het zogeheten ‘Green Selection Program’ bestaat uit groene schoonmaak, groene sanitaire voorziening en groene afvalverwerking. Bedrijven die tekenen voor dit pakket ontvangen het GSP-label. Zo kunnen zij hun keuze voor maatschappelijk verantwoord ondernemen uitdragen naar medewerkers, klanten en relaties. Hiermee maakt Keijmel en Partner een volledig duurzame schoonmaak niet alleen toegankelijk, maar ook zichtbaar.

De ontwikkeling van het Green Selection Program hield Keijmel en Partner al enige tijd bezig.

Dagschoonmaak
Inmiddels is het Green Selection Program klaar voor gebruik. Bijzonder aan het Green Selection Program is dat het een integraal concept is: van schoonmaak tot sanitaire voorzieningen, ontworpen vanuit de green disposable-gedachte. Bedrijven kunnen kiezen voor het complete groene pakket, of zelf een keuze maken uit verschillende modules, waar overdag schoonmaken een onderdeel van is. Hierdoor kan het licht en de verwarming in het gebouw ‘s avonds uit en wordt er bespaard op energiekosten. Van overlast is geen sprake, want Keijmel en Partner werkt met geluidsarme stofzuigers en representatieve materiaalwagens. “Dagschoonmaak maakt direct contact mogelijk tussen onze schoonmakers en de opdrachtgever. Daardoor kunnen wensen rechtstreeks worden teruggekoppeld. Bovendien kunnen de schoonmakers meteen reageren als zich een incident voordoet. Natuurlijk houden we mensen niet van het werk, maar direct contact met gebouwgebruikers werkt wel in het voordeel van beide partijen.”

Geen compensatiegedrag
De groene werkwijze van Keijmel en Partner is volledig gericht op het voorkomen van milieuschade, niet op het compenseren ervan. Wij kiezen voor echt duurzame oplossingen, niet voor green washing. Dus niet gewoon CO2 blijven uitstoten, maar wel een boom terugplanten. Onze tissues zijn gemaakt van gerecycled papier en wij werken met schoonmaakmiddelen die het milieu zo min mogelijk belasten. Ook gebruiken wij microvezeldoekjes en navulbare flacons, waardoor minder schoonmaakmiddel nodig is en minder afval ontstaat. Op die manier wordt het milieu minimaal belast. Keijmel en Partner verwacht dat veel bedrijven gebruik zullen maken van het Green Selection Program. Duurzame schoonmaak sluit immers perfect aan bij langetermijnontwikkelingen als maatschappelijk verantwoord ondernemen en ‘het nieuwe werken’.

Diensten

Keijmel & Partner schoonmaakdiensten levert al sinds 1989 perfect schoonmaakwerk. Kwaliteit, service en vakmanschap hebben er door de jaren heen voor gezorgd dat wij gespecialiseerd zijn in:

Alle diensten

Neem vrijblijvend contact op